Nieuws

Lees hier de BPi nieuwsberichten. Abonneer u op onze nieuwsbrief zo bent u altijd op de hoogte!

De tijd van ventileren en drogen

Geschreven door BPi in september 2017

De zomer loopt ten einde en we krijgen straks weer te maken met regen en een natte bouwplaats. Tijd om samen te zoeken naar de beste oplossing om bouwprojecten goed te drogen en te ventileren. Het moet economisch en milieutechnisch natuurlijk allemaal verantwoord blijven.

Misverstanden

Er bestaan wat misverstanden over goed drogen. Hoge temperaturen bijvoorbeeld zijn niet per se nodig. Het bereiken van een hoge temperatuur kost veel energie en is dus duur. Hoge temperaturen worden vooral gebruikt bij waterschadedrogers. Daarnaast bestaan speciaal voor de bouw ontwikkelde bouwdrogers, die bij veel lagere temperaturen hun werk doen, al vanaf 10 graden. Het is de kunst (en daarmee een specialiteit) om bij lage temperaturen te ontvochtigen en zo energiewinst te boeken. Een bouwdroger is dus iets anders dan een waterschadedroger.

Ventileren

In de ideale situatie werkt een bouwdroger altijd samen met ventilatoren, want dat scheelt al gauw 20 tot 25 procent tijd. En je kunt met een droger wel het vocht uit de lucht halen, maar die zul je vervolgens wel moeten afvoeren. Dus: ventileren om te circuleren, vooral in de winter.

Partner

Het doel is uiteindelijk om zo efficiƫnt mogelijk met zo min mogelijk machines het werk te doen. Wanneer zet je de droger wel in, wanneer niet en hoe is het rendement optimaal. Inderdaad specialistisch werk.

Meer weten over efficiƫnt drogen en ventileren? Informeer eens naar de mogelijkheden!