Algemene gegevens

Als je zelf een bouwplaats gaat inrichten, is het aan te raden om een checklist aan te houden. Bij BPi Bouwplaatsinrichters hebben we zelf een checklist ontwikkeld. Deze houden we up-to-date en delen we graag met jou. Zo richt jij met gemak een goede werkplaats in.

Algemene gegevens

Om een bouwplaatsinrichting checklist in te vullen, schrijf je eerst een aantal algemene gegevens op. Je begint bij het noteren van het werk, werknummer, adres van het project en de contactpersoon. Dat staat in ieder geval al vast. Daarna schrijf je op wat de geschatte looptijd is van het werk en wat de scope is. De scope is de omvang van het project, hier beschrijf je wat voor bouw er wordt er gaat plaatsvinden op de bouwplaats. Denk hier bijvoorbeeld aan hoogbouw, grondgebonden woningen, MFA etc.

Units

Units

De eerste gegevens van je bouwplaatsinrichting checklist staan. Nu ga je berekenen hoeveel units er nodig zijn en hoe dit eruit moet zien. Eerst noteer je hoeveel vaklieden aanwezig zijn gedurende de dag. Daarna bekijk je welke ruimtes je nodig hebt, zoals werkplekken, zaagloodsen, containerpark, monsterkamers en/of vergaderruimtes. Je noteert de gewenste kleur van de units en of er reclame gemaakt moet worden door middel van een logo. Bekijk ook of de units bereikbaar moeten zijn voor vrachtwagens. Ook is het belangrijk om te noteren waar een eventueel koffiekraantje, tracing en verlichting geplaatst moet worden.

Terrein

Terrein

Het derde onderdeel van je bouwplaatsinrichting checklist is de beschrijving van het terrein. Eerst noteer je de inrichting van de hekken: Maak je bijvoorbeeld gebruik van hekken op blokken, semi, met doeken, paddendoek, city hekken en/of veiligheidsorden en waar plaats je deze? Daarna ga je kijken naar de beveiliging, hoe pak je dit op? Het is ook fijn om licht te hebben, daarom mag een verlichtingsplan niet ontbreken in de bouwplaatsinrichting checklist. Als laatste neem je de infra, elektra en water (evt. ringleiding) mee.

Stijgen

Stijgen

Als vierde onderdeel van de bouwplaatsinrichting checklist ga je kijken hoe het is gesteld met de toevoer van het water. Noteer waar de waterpunten en stijgleidingen zich bevinden en hoeveel wasbakjes en urinoirs je nodig hebt. Daarnaast noteer je ook of de WCD een vaste montage nodig heeft of soepele kabels.

Capaciteitsberekening

Capaciteitsberekening

Het vijfde onderdeel van de bouwplaatsinrichting checklist is de capaciteitsberekening. Hier neem je de periode van afbouw mee. In de berekening ga je kijken naar de zware elektra verbruikers, pompen, torenkranen, laadpalen, units of schottenkeet, PGL en GL.

Nutsvoorzieningen

Kom je er zelf niet uit met de checklist of de nutsvoorzieningen? BPi Bouwplaatsinrichters is gespecialiseerd in het inrichten van bouwplaatsen. Hierbij horen ook de Elektra- en waterberekeningen en -aanvragen. De rioolaanvraag gaat in de regel via de grondwerker, maar BPi kan dit eventueel ook voor je aanvragen.

Overig

Overig

Naast al deze gegevens is het belangrijk dat je noteert wat de projectprijzen zijn, hoe het termijnvoorstel eruit zier, of er aardpennen en kWh meters aanwezig zijn en hoeveel tijd de levering ongeveer in beslag neemt. Als je dit allemaal hebt genoteerd en berekent, kan de bouwplaatsinrichting van start gaan. Met de bouwplaatsinrichting checklist heb je alles duidelijk op een rijtje staan en heb je overal aan gedacht.

Bouwplaatsinrichting checklist

Bouwplaatsinrichting checklist

Professionals inhuren voor het inrichten van jouw bouwplaats? Door de unieke manier van werken die BPi Bouwplaatsinrichters hanteert, kun je al in de calculatiefase besparen op de bouwkosten van een project. Neem vandaag nog contact op met BPi Bouwplaatsinrichters en ontdek hoe wij je kunnen helpen.