Nieuws

Lees hier de BPi nieuwsberichten. Abonneer u op onze nieuwsbrief zo bent u altijd op de hoogte!

We blijven bijspijkeren!

Geschreven door BPi in april 2018

Elektriciteit is onmisbaar op een bouwplaats en vaak gaat het dan om een tijdelijke voorziening. Meestal gaat om op elektriciteit met een hoog voltage. Elektrische stroom zie je niet en ruik je niet. En met een voltage van 400 zul het zeker voelen en kan het zelfs fataal zijn. Waarmee we maar willen zeggen dat je met elektriciteit op een bouwplaats niet veilig genoeg kunt zijn. Reden waarom we onze kennis voortdurend bijspijkeren en testen aan de praktijk.

De kracht van elektriciteit

Wat de kracht van elektriciteit is, bleek in maart tijdens werkzaamheden in Amsterdam. Daarbij kwam een kettingreactie van kortsluitingen op gang. Transformatorhuisjes begaven het en op een plek ontstond zelf een flinke steekvlam, waarbij een persoon brandwonden opliep en naar het ziekenhuis moest voor behandeling.

Verplichte cursus

BPi Bouwplaatsinrichters verzorgt voor veel partners de tijdelijke stroomvoorziening op de bouwplaats. Als betrouwbare partner vinden wij dat dat vanzelfsprekend veilig moet gebeuren. Ons personeel volgt jaarlijks bijscholing en een verplichte cursus om de veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. Weten wat je doet wordt op die manier inderdaad vanzelfsprekend.