Nieuws

Lees hier de BPi nieuwsberichten. Abonneer u op onze nieuwsbrief zo bent u altijd op de hoogte!

Werkbonnen digitaliseren!

Geschreven door BPi in juni 2018

Het wordt tijd om de papieren werkbonnen en formulieren achter ons te laten. Tegenwoordig kan bijna iedereen met een mobiele telefoon overweg en vele handige apps zijn beschikbaar. Een optelsom die tot een aantrekkelijke uitkomst leidt, ligt dan voor de hand.

Apps en devices

En dat is precies wat we op dit moment aan het doen zijn: onze mensen uitrusten met een app. Het scheelt een hoop administratieve rompslomp en haast een papierwinkel. De voordelen laten zich eenvoudig raden:

  1. snellere afwikkeling van het hele proces (en dus ook snellere betaalstromen)
  2. snellere communicatie met en tussen monteurs
  3. standaardisatie van processen
  4. eenvoudiger voorraadbeheer
  5. makkelijker op te slaan en terug te zoeken.

Testfase

We zitten momenteel nog in de testfase om daarbij de kinderziektes uit de weg te ruimen. En natuurlijk gaat implementatie niet zo eenvoudig als geschetst. Het is zaak om duidelijk te hebben hoe je bedrijf werkt en welke processen je beter kan stroomlijnen. En welke apps en devices je daarbij kunnen helpen. Het moet makkelijker zijn dan de werkwijze op papier, bijvoorbeeld doordat verschillende gegevens al automatische worden ingevuld in het digitale formulier.

Wij zijn in ieder geval enthousiast geworden om op deze manier te werken!