Beveiliging van een bouwplaats: een specifieke job

We blijven bijspijkeren!
18 mei 2018
De container in huisstijl
18 mei 2018

Beveiliging van een bouwplaats: een specifieke job

Geschreven door BPi in maart 2018

Een bouwplaats verandert voortdurend, er wordt immers gebouwd. Maar hoe beveilig je een bouwplaats goed en hou je ongewenst bezoek buiten?

Een bouwplaats is per definitie een project in proces: de bouwplaats verandert continue en dat maakt de beveiliging ervan maatwerk. Het oppervlak op de bouwplaats is bovendien vaak beperkt, waardoor de beschikbare ruimte volledig wordt gebruikt.

Vier fasen

Voor de beveiliging worden vier fasen onderscheiden. Allereerst wordt gewerkt met een startpakket met standaard beveiliging. De tweede fase is de ruwbouwfase, gevolgd door de derde fase waarin het gebouw de hoogte in gaat. Op dat moment komen er al meer waardevolle spullen op de bouwplaats te staan. Dit is het moment om de detectie met camera’s bijvoorbeeld uit te breiden of strategische plekken extra in de gaten te houden. In deze fase worden ook vaak containers geplaatst om de waardevolle spullen in op te bergen. In de vierde, eindfase wordt meer binnen, in het gebouw beveiligd. Het is belangrijk om in elke fase van de bouw de beveiliging daarop aan te passen.

Partner

Beveiliging is allereerst een preventief middel: onbevoegden van de bouwplaats weren. Maar elke bouwplaats is uniek en vraagt om specifieke maatregelen. BPi Bouwplaatsinrichters denkt graag met u mee hierin en kan volledige ontzorging bieden. Inbraakbeveiliging door middel van detectie met draadloze sensoren, ontruimingsalarm en camerabewaking. Toegangscontrole door middel van slagbomen, schuifpoorten, tourniquets en manbewaking met portiers: het zijn slechts voorbeelden van de totaalbeveiliging die we kunnen bieden.

Meer weten? Informeer eens naar de mogelijkheden!