De (on)begrensde mogelijkheden van de laadpaal

Een jaar met rekbare normen
Een jaar met rekbare normen
10 december 2019
Winters zijn eerder nat dan koud. Drogen, ventileren en verwarmen zijn belangrijk voor de bouw. Doe het wel goed, want deze apparaten gebruiken veel elektriciteit.
De nattigheid te lijf
17 februari 2020

De (on)begrensde mogelijkheden van de laadpaal

Een laadpaal is als zoveel zaken op de bouwplaats een tijdelijke voorziening. Met het toenemend aantal elektrische auto’s, ook bij bouwbedrijven, neemt de vraag naar oplaadpunten toe. Ook op de bouwplaats. Met een laadpaal kun je aan deze vraag een antwoord bieden. Maar het gebruik is niet onbeperkt.

Meer stroom

Zoals gezegd is de voorziening tijdelijk, zoals de complete stroomvoorziening op de bouwplaats vaak tijdelijk is. Voor de werkzaamheden op de bouwplaats wordt uitgegaan van een bepaald verlangd vermogen. Daar worden berekeningen voor gedaan, zodat de afnemer daadwerkelijk het vermogen krijgt dat hij nodig heeft. De vraag naar elektriciteit neemt steeds verder toe. Met de eis om stikstof terug te dringen, kijken bouwbedrijven bijvoorbeeld naar elektrische kranen om in te zetten op de bouwplaats. Er zullen meer oplossingen in deze richting komen. Oplossingen die echter wel om elektrisch vermogen vragen en daar moet de stroomvoorziening wel op toegerust zijn.

Plannen en berekenen

Dus: alles kan, maar het is niet zomaar even iets. Goed plannen en goed berekenen is de sleutel, want een laadpaal is niet onbegrensd in zijn mogelijkheden. Meerdere palen plaatsen kan ook! Maar nogmaals: plannen en berekenen bieden de oplossing in dezen.

Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze laadpalen!