Een goede voorbereiding: let op deze zaken!

Bouwvak? Laat de bouwplaats netjes achter!
Bouwvak? Laat de bouwplaats netjes achter!
12 juli 2021
Duurzaam omgaan met elektriciteit op de bouwplaats
6 oktober 2021

Een goede voorbereiding: let op deze zaken!

Een goede voorbereiding: let op deze zaken!

Het klinkt logisch: als je iets goed voorbereidt, levert het automatisch efficiency en daarmee geld op. Dat geldt ook voor de inrichting van een bouwplaats. Andersom gesteld: we zien regelmatig dingen fout gaan die niet fout hadden hoeven gaan. Een overzichtje.

1. Vraag genoeg elektriciteit aan!

Elektriciteit wordt steeds belangrijker op de bouwplaats. Zeker is kleinverbruik goedkoper dan grootverbruik, maar het is niet slim om op dit punt te besparen. De eisen aan het elektriciteitsnet op de bouwplaatsen worden steeds hoger. Elektrische kranen en voertuigen, allerlei apparatuur: een beetje power is wel handig. En dan drukken we ons voorzichtig uit.

2. Vraag elektriciteit en andere nutsvoorzieningen op tijd aan!

We blijven erop hameren. Het is druk in de bouw. Vraag materieel, elektriciteit en water daarom op tijd aan. Zeker nu!

3. Check het water

Water is niet altijd in grote hoeveelheden nodig. Maar we komen regelmatig tegen dat de druk niet optimaal is. Dat komt bijvoorbeeld door een grote afstand: een extra pomp is dan een goede oplossing, maar ook dat is niet oneindig. Met een grotere aansluiting en daarmee overal voldoende druk, kun je je de kosten van extra pompen besparen. Dus goed berekenen wat nodig is en dan liever niet aan de zuinige kant zitten.

4. Bepaal een goede inrichting

Dit is natuurlijk ons stokpaardje. Check bijvoorbeeld ook of je de bouwketen buiten het terrein zelf kunt plaatsen. Soms staat een gemeente daar best voor open, zodat je ook direct al het straatwerk in orde kan maken. En focus niet alleen op het gebouw zelf, maar ook op de omgeving. BPi Bouwplaatsinrichters helpt daar natuurlijk met plezier bij.