Een jaar met rekbare normen

En er was licht (maar alleen als het moet)
En er was licht (maar alleen als het moet)
14 november 2019
De (on)begrensde mogelijkheden van de laadpaal
15 januari 2020

Een jaar met rekbare normen

Een jaar met rekbare normen

In de geschiedenis zal ongetwijfeld blijken dat 2019 voor de bouw een bijzonder jaar was. We kregen in de sector te maken met normen voor stikstof en PFAS, die natuurlijk al wel bestonden maar voor velen toch letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwamen vallen. Om aan de normen voor uitstoot te voldoen, werd ook naar de bouw gekeken en werden vergunningen bevroren of uitgesteld. Duizenden banen stonden op de tocht. Er volgden vergelijkingen met het buitenland en een protest in Den Haag. En het hielp. De zo strikte norm bleek ineens flexibel en werd passend gemaakt. Velen in de bouw hebben zich verwonderd over de gang van zaken. Hoe de praktijk in 2020 gaat uitpakken staat te bezien. Er zijn minder vergunningen afgegeven of ze zijn doorgeschoven. Een kwestie van ‘eerst zien, dan geloven’.

Plannen wordt kunst!

Ook voor BPi Bouwplaatsinrichters levert dat een uitdaging op. De planning is een stuk lastiger geworden, want daar is twee maanden nu twee weken geworden. Het vraagt om sneller (kunnen) reageren, nog meer vooruit kijken en materieel slimmer inzetten en onderhouden. Gelukkig hebben we in de loop der jaren die ervaring en flexibiliteit opgebouwd. We zijn klaar voor deze uitdaging en voor 2020.

Prettige kerstdagen en een goed 2020

Rest ons nog u ondanks stikstof en PFAS te bedanken voor de fijne samenwerking van het afgelopen jaar. We zien 2020 met vertrouwen tegemoet om samen te bouwen aan verdere samenwerking. Fijne kerstdagen en een goed 2020!