En er was licht!

Iedere keer een nieuw plan bedenken
5 mei 2018

En er was licht!

In deze maanden met minder uren daglicht is het noodzakelijk om de bouwplaats goed te verlichten. Over het algemeen gebeurt dat (nog) met halogeen of gasontladingslampen (HQI). Maar de tijden veranderen. Termen als ‘energiezuinig’ en ‘duurzaam’ doen ook hier hun intrede.

LED

Goede verlichting is essentieel. Er zijn niet echt voorschriften qua licht hoeveelheid op een bouwterrein. Veel opdrachtgevers vragen naar lumen en lux, waar lumen de lichtstroom van de bron is en lux de verlichtingssterkte per oppervlak is. 100 lumen per watt zegt ons op zich niet zoveel, we laten meestal gewoon zien wat een armatuur kan.” En dan wordt LED-verlichting interessant, want een 180 watt LED-armatuur geeft qua beleving evenveel licht als bijvoorbeeld een 400 watt HQI-armatuur.

Voordelen

Dat is het voordeel van de LED armaturen voor op een bouwplaats. Ze zijn zuiniger en hebben bovendien een langere brandduur. “Daar komt nog bij dat een LED zelf vast zit op een print en vrij stabiel vervoerd kan worden en daardoor minder snel kapot gaat tijdens bijvoorbeeld transport. Door het lagere wattage is een LED-armatuur goed voor de duurzaamheid van je bedrijf, MVO-uitstraling. Het is waar dat de aanschafprijs van een LED-armatuur hoger is, maar de investering verdien je op de langere termijn terug, door een lager stroom verbruik, minder reparatie kosten en doordat een LED armatuur minder stroom vraagt kunnen de voedingskabels dunner zijn, wat natuurlijk ook weer een voordeel is op de totale prijs.

BPi Bouwplaatsinrichters schafte voor de verhuur onlangs LED-armaturen aan. Meer informatie over een goede LED verlichting op de bouwplaats? Informeer eens naar de mogelijkheden!