Ga goed voorbereid de winter in

De inrichting van de bouwplaats uitbesteden: goed idee
De inrichting van je bouwplaats uitbesteden: goed idee!
16 november 2022
Werk duurzaam, huur materieel
16 januari 2023

Ga goed voorbereid de winter in

Wintertijd op de bouwplaats! Controleer de waterleiding!

We hebben de eerste koude dagen en nachtvorst alweer achter de rug. Het zijn altijd momenten om je goed bewust te zijn van zaken die kwetsbaar zijn voor vorst. Zeker als de bouwplaats voor een weekend of straks tijdens de kerstvakantie voor langere tijd wordt verlaten. Het gebeurt regelmatig dat je er niet eens bij nadenkt: we gaan weg, dus we doen de kachel uit. Zeker, met de huidige energieprijzen is dat een goede gedachte op zich, maar de gevolgen bij vorst kunnen nog een stuk duurder uitpakken.

Dus: denk aan de vorstbeveiliging!

Let eens extra op boilers en kachels: het bekende sneeuwvlokje op de knop geeft de stand voor vorstbeveiliging aan. Belangrijk ook voor de waterleiding en pompen. Als het goed is, zijn ze al voorzien van warmtelint om bevriezing te voorkomen, maar ook een warmtelint heeft energie nodig. Wil je de energie afsluiten? Doe het dan in ieder geval weloverwogen, dat scheelt onaangename verrassingen. Zeker na de kerstvakantie wil je ploeg weer lekker aan de gang, dan is het niet fijn als leidingen bevroren of zelfs kapot gevroren zijn. Dus: voor de kerst even een rondje over de bouwplaats ter controle van het een en ander. Behalve de waterleidingen kun je dan ook direct de veiligheid checken, zodat je de bouwplaats in goede orde achterlaat.

Fijne kerstdagen en een goed 2023

Als alles gecontroleerd is, rest ons niets dan je fijne kerstdagen te wensen en alle goeds voor het nieuwe jaar! Zelf nemen we het er ook even van, maar vanaf 3 januari zijn we weer bereikbaar.