Kerstvakantie? Laat de bouwplaats veilig achter!

Vertraging? Vervelend, maar het biedt ook kansen
Vertraging? Vervelend, maar het biedt ook kansen
26 oktober 2020
Doe het licht aan!
Doe het licht aan!
18 januari 2021

Kerstvakantie? Laat de bouwplaats veilig achter!

Kerstvakantie? Laat de bouwplaats veilig achter!

Veel bouwbedrijven sluiten rond Kerstmis en Oud&Nieuw de deuren. De bouwplaats wordt dan voor even verlaten. Zoals altijd als je op vakantie gaat, is het goed om te checken of alles in goede orde wordt achtergelaten.

Vorstbeveiliging

Het staat nog niet in de weerkaarten, maar de kans op vorst (en zeker ‘s nachts) ligt altijd op de loer. Bovengrondse waterleidingen zijn daar uiteraard gevoelig voor. Beveiligen kan met een warmtelint, een isolatiebuis met klein stroompje, die bij 5 graden boven nul automatisch aanslaat en zo de waterleiding warm genoeg houdt om niet te bevriezen.

Ook de units zelf zijn hier gevoelig voor. Sluit ze niet af van elektriciteit, zodat kacheltjes zonodig kunnen aanslaan. Even op de bekende vorststand zetten (het sneeuwvlokje) en dan is ook hier de vorstbeveiliging geregeld. Boiler en sanitair kunnen makkelijk kapotvriezen en die kosten kunnen zo behoorlijk oplopen.

Diefstal

Het is een goed idee om de terreinbeveiliging tegen ongewenst bezoek over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Zelf kun je eraan denken om de camera’s in de detectiezone vrij zicht te geven. Zet niet die grote stapel stenen voor de camera neer!

Kerst en Nieuwjaar

En als alles goed is achtergelaten, wordt het tijd voor even rust. Wij van BPi Bouwplaatsinrichters willen u hartelijke danken voor het vertrouwen en de samenwerking in het afgelopen lastige jaar. Laten we hopen dat 2021 ons samen veel moois brengt! Fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar gewenst.