Materieel retour en weer snel de deur uit

Verder bouwen aan en in 2019!
7 januari 2019
De oplossing voor tijdelijk water
De oplossing voor tijdelijk water
11 maart 2019

Materieel retour en weer snel de deur uit

BPi-materieel-retour

Bij BPi Bouwplaatsinrichters verhuren we materieel dat (onder)aannemers nodig hebben op de bouwplaats. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar dat verhuurde materieel komt vroeg of laat weer terug naar ons magazijn. En in feite is het zo dat de collega’s in Twello aan het werk gaan als het materieel retour is gekomen. Het materieel wordt gecontroleerd, geteld, gekeurd en schoongemaakt. Een kleine logistieke operatie die we zo efficiënt mogelijk hebben ingericht. Het is immers de bedoeling dat dit materieel weer zo snel mogelijk beschikbaar is voor verhuur.

Keuring

Elk stuk materieel heeft z’n eigen specifieke handeling. Belangrijk onderdeel is uiteraard de keuring: het is essentieel dat materieel veilig is op het moment dat het verhuurd wordt. Zo’n keuring is standaard en gebeurt door onze gecertificeerde keurmeester volgens NEN 3140 (als het om elektra gaat) of andere wettelijke normen. De omloopsnelheid is maximaal een week en dat vraagt om een optimaal logistiek proces. We automatiseren dit proces waar het kan, maar het kan niet anders dat dit veel handwerk is. In de toekomst zullen we automatisering ook hier zo veel mogelijk invoeren.

Ter plekke

Materieel moet minstens eens per jaar gekeurd worden. Nu komt het regelmatig voor dat materieel voor langer dan een jaar gehuurd wordt. Als het mogelijk is, komen we op de bouwplaats ter plekke een keuring uitvoeren. Of om vertragingen te voorkomen kunnen we deels aparte delen omruilen: we willen niet dat een complete bouwplaats een dag stilligt omdat er gekeurd moet worden. Dat gebeurt uiteraard allemaal in overleg met de (hoofd)aannemer.