Met water blijft het stromen

Op naar een duurzame bouwplaats!
22 oktober 2018
Verder bouwen aan en in 2019!
7 januari 2019

Met water blijft het stromen

In een woestijn groeit niets. Oftewel: water is essentieel om iets te laten groeien en leven. Voor de bouw is dat niet anders. Op een bouwplaats zonder water is het lastig bouwen. Gelukkig hebben we bij BPi Bouwplaatsinrichters goede oplossingen. We hebben speciale pompen laten bouwen die het water tot 100 meter hoogte kunnen brengen.

Verschillende strengen

De pompen kunnen bovendien werken in verschillende strengen: dezelfde pomp kan water afleveren op 100 meter hoogte én bijvoorbeeld op 40 meter hoogte. Met altijd en overal de juiste druk. De pompen zijn beveiligd tegen drooglopen en tegen vorst. Voor de komende maanden natuurlijk geen overbodige luxe. Dankzij een elektrische verwarming bevriezen de pompen niet. Dat vraagt uiteraard weer om elektrische voorzieningen op de bouwplaats, maar daarover weer een andere keer.

Meer specificaties

De pompen zijn speciaal ontworpen voor grote, in aanbouw zijnde bouwwerken met meerdere etages. De set is in zijn geheel gemonteerd in een RVS kast met dubbele deuren en hijsogen. Dankzij een frequentieregelaar is de druk op het systeem altijd goed en draait de pomp de goede kant op. De aansluitingen voor de stekker en de waterslangen vallen allemaal binnen de contouren van de kast. Met een heftruck of kraan kan de set eenvoudig worden verplaatst.

Meer weten? Informeer bij de specialisten van BPi!