Op naar een duurzame bouwplaats!

Wij denken al aan de winter!
12 september 2018
Met water blijft het stromen
26 november 2018

Op naar een duurzame bouwplaats!

De maatschappij wil het, de overheid stelt de voorwaarden op en het is natuurlijk een goede zaak: we bouwen steeds meer duurzame huizen en gebouwen. Met bijzondere energievoorzieningen, isolatie en allerlei andere innovatieve oplossingen om de duurzaamheid te vergroten. Voor ons is het logisch om daar al tijdens de bouw in mee te gaan en dus om te kijken hoe je een bouwplaats zo duurzaam mogelijk in kunt richten. Dus met extra oog voor energievoorziening en -gebruik bijvoorbeeld.

Zonnepanelen

BPi heeft voor het opwekken van energie zonnepanelen beschikbaar, die op de bouwplaats zelf neergezet kunnen worden. Nu wordt op een bouwplaats vaak redelijk wat stroom verbruikt en de zonnepanelen die wij kunnen leveren zijn (nog!) niet genoeg om de hele bouwplaats van stroom te voorzien. De bouwplaats is dus niet compleet self-supporting, maar alle beetjes helpen!

LED

Behalve de zonnepanelen verhuren we meer en meer LED-verlichting voor op de bouwplaats. Zeker nu de donkere maanden weer voor ons liggen is het met duurzaamheid in gedachten een goed idee om over te stappen op LED-verlichting. De lichtopbrengst van deze lampen is minstens zo goed als de ‘ouderwetse’ bouwlampen, maar zoals bekend verbruiken ze beduidend minder stroom.

Huren!

Een prima maatregel om de duurzaamheid in de bouw en ten aanzien van de bouwplaats te vergroten, is het benodigde materieel huren! Als aannemer bespaar je de kosten op aanschaf en onderhoud. Bovendien wordt het materieel meerdere keren op de juiste manier gebruikt en ingezet, op de momenten dat de aannemer het nodig heeft. Naast zonnepanelen en LED-verlichting bevelen we daarom graag onszelf aan!