“Samen vormen we een mooie combinatie”

Verandering van weer: houd er rekening mee!
3 maart 2021
Druk in de bouw!
20 mei 2021

“Samen vormen we een mooie combinatie”

“Samen vormen we een mooie combinatie”

Adriaan Averesch is werkvoorbereider bij de Hemink Groep. Op de eigen website omschrijft Hemink zichzelf als ‘een landelijk opererende, vooruitstrevende en innovatieve dienstverlener op het gebied van vastgoedonderhoud, vastgoedverbetering en afbouw met een eigen service afdeling’. Een bedrijf om landelijk rekening mee te houden dus en voor BPi Bouwplaatsinrichters een belangrijke partner. “Het eerste contact met BPi was toen we voor de kerst te maken kregen met een project waarvan de aanlooptijd drie weken was”, vertelt Adriaan. “In die tijd moest alles geregeld worden. Alles omtrent de bouwplaats, vergunningen et cetera. Ik heb BPi gebeld met de vraag wat zij hierin voor ons konden betekenen.”

Positieve indruk

Dat bleek veel te zijn. Adriaan: “We hebben direct dezelfde dag afspraken gemaakt en zijn samen op de bouwlocatie gaan kijken. Samen hebben we een plan van aanpak uitgetekend en geschreven. Op heel korte termijn hebben we snel kunnen schakelen en hebben we alles kunnen regelen. Dit was mijn eerste kennismaking met BPi en dat was dus zeer positief.” Eerlijk is eerlijk: normaal gesproken regelt Adriaan dit bij de Hemink Groep zelf. Hij had BPi wel eens gezien bij een ander project van de Hemink Groep, maar had zelf niet eerder met BPi gewerkt. BPi is nu volledig in de Hemink Groep geïntroduceerd. “We wilden op de bouwplaats een meer professionele uitstraling. BPi werkt met één contactpersoon, die meedenkt met het plan dat we willen ontwikkelen. We kijken bij de bouwlocatie om een idee te krijgen van de logistieke routes, dat soort zaken. Dat is echt een toegevoegde waarde.”

Professionele uitstraling

Tot voor kort werkte Hemink met eigen materieel. “Maar dat vraagt om onderhoud en dus kosten. Zoals ik al zei zochten we op de bouwplaats naar een meer professionele uitstraling, en als je een wat vervallen bouwkeet hebt staan, is dat niet wat we bedoelen. We hebben nu al ons materieel afgestoten, voor ons was het als het ware dood geld. Er was ook geen tijd om het goed te onderhouden. We gebruiken nu materieel van BPi en qua uitstraling is het nu gewoon professioneel. Natuurlijk, dat kost wat, maar het verdient zich ook terug. Het is allemaal netjes, alles binnen hekken en bouwdoeken, om de veiligheid is gedacht, dat is allemaal geborgd. Het ziet er gewoon goed uit en voor ons is het een zorg minder.” Adriaan tekent zelf van tevoren alles uit en maakt daarna de combinatie met BPi. Dat werkt voor hem het beste. “De lijnen zijn kort, ideaal.”

Verdere samenwerking

De samenwerking wordt de komende tijd verder uitgebreid. “We draaien voor verschillende projecten dit jaar samen met BPi. Dat koop ik gewoon in voor het hele jaar. Dan heb ik het grootste deel van mijn begroting al vaststaan, afgezien van wat losse uren en klein materiaal. Verder is alles geborgd en dan weet ik ook wat het eindresultaat zit. Dan kan ik financieel sturen en dat geeft inzicht. Plus ik houd zo prijsstijgingen in de hand. Het prettige van BPi is dat we elkaars kennis gebruiken en elkaar zo sterker maken. Een hele mooie combinatie.”