Trapgatbeveiliging nu veilig én handzaam!

Bezoek onze nieuwe website!
23 juli 2018
Wij denken al aan de winter!
12 september 2018

Trapgatbeveiliging nu veilig én handzaam!

De trapgatbeveiliging is er uiteraard niet voor niets: het voorkomt dat medewerkers op de bouwplaats door het trapgat naar beneden vallen. Voor het afdekken van het trapgat bestaan standaard modellen. Onze klant Waal uit Vlaardingen wees ons echter op het volgende: voorheen konden de trapbeveiliging na gebruik simpel via het dak verwijderd worden. Maar tegenwoordig wordt de kap geplaatst met alles erop en eraan. Dat betekent dat de bouwers binnendoor de trap af moeten met de grote trapgatbeveiliging.

Beschadigingen

En dat is een probleem. Het geeft veel beschadigingen, want erg handzaam zijn de trapgatbeveiligingen niet. Of het grote frame kan een bocht in de trap niet maken. Dat moest anders. En het kón anders: we beschikken nu over een trapgatbeveiliging die in drie delen is in te klappen. Probleem twee was het gewicht en ook dat is opgelost. De nieuwe trapgatbeveiliging is behalve inklapbaar ook een stuk lichter, minder dan 25 kilogram. Bij BPi Bouwplaatsinrichters hebben we deze trapgatbeveiliging nu twee jaar in gebruik en we kunnen stellen dat het model de tests in de praktijk heeft doorstaan.

Innovatief en kostenreducerend

Arbotechnisch mag deze trapgatbeveiliging alleen getild worden. Het handzame formaat geeft minder beschadigingen en werkt dus kostenreducerend. Een mooi voorbeeld hoe de praktijkervaring van de klant ons samen heeft aangezet tot een mooie innovatie en doorontwikkeling van bestaande producten.