Veilig in de hoogte

Zo hou je het hoofd koel!
Zo hou je het hoofd koel!
15 juli 2019
Maak je klaar voor de winter!
Maak je klaar voor de winter!
14 oktober 2019

Veilig in de hoogte

Veilig in de hoogte

Elke bouwplaats richten we zo optimaal mogelijk in, met oog voor veiligheid van inrichters en gebruikers. Soms is dat best lastig. Zo plaatsen wij de bekende port-a-cabins, units die we twee hoog kunnen plaatsen. Dat betekent automatisch dat een monteur twee units hoog op het dak komt te staan, zonder beschermend hekwerk of andere beveiliging. Tegelijkertijd moeten de units wel gekoppeld worden. Hoe los je dit goed op? Want je wilt de veiligheid van de monteur uiteraard waarborgen.

Simpel maar doeltreffend

Met experts en ervaringsdeskundigen hebben we het praktijkgeval besproken en de oplossing leek feitelijk simpeler dan we zelf dachten. Naast de autolaadkraan om de units op elkaar te plaatsen, zetten we een tweede kraan, waaraan de monteur gezekerd zit. Op deze manier waarborgen we een goede constructie van de units én de veiligheid van de monteur. Natuurlijk vraagt het even wat planning en extra materiaal, maar veiligheid gaat nu eenmaal voor alles.

Wettelijk verplicht

Behalve dat wij veilig werken van groot belang vinden, is veilig werken op de bouwplaats ook gewoon wettelijk verplicht. Een hoofdaannemer kan bij calamiteiten op de bouwplaats aansprakelijk gesteld worden. Dat wil iedereen natuurlijk zo veel mogelijk vermijden. Reden te meer dat wij deze veilige manier van units stapelen hebben geïntroduceerd in ons werk!