Vertraging? Vervelend, maar het biedt ook kansen

Bouwplaats inrichten: plan op tijd!
Bouwplaats inrichten: plan op tijd!
21 september 2020
Kerstvakantie? Laat de bouwplaats veilig achter!
16 december 2020

Vertraging? Vervelend, maar het biedt ook kansen

Vertraging? Vervelend, maar het biedt ook kansen

Een vertraging in de bouw is vervelend, maar niet altijd te voorkomen. Door slimme bouwsystemen probeert iedereen de bouwtijd te verkorten en negen van de tien keer lukt dat ook, zeker in vergelijking met tien jaar geleden. Dat is prachtig, maar tegelijkertijd blijkt dat als er ook maar iets tegenzit, er een kink in de kabel komt. De trein van de planning rijdt bijna altijd op tijd, maar 100 procent is nu eenmaal lastig.

Effect op onze planning

Als materieel wordt gehuurd bij BPi, heeft een vertraging in de bouw uiteraard ook zijn uitwerking op onze planning. In deze coronatijd verhuren we veel meer units dan normaal, omdat personeel nu eenmaal op minstens anderhalve meter afstand moet zitten. Dat geeft dus ook al druk op de voorraad. In het geval van een vertraging gaan we samen met de uitvoerder en/of aannemer om tafel zitten. Wat moet per se blijven staan? Daar brengen we dan een nieuwe huurofferte voor uit. Uiteraard geldt dat hoe eerder we op de hoogte worden gebracht van een vertraging, hoe eerder en beter we ook kunnen anticiperen op verlenging van de huur. En dan houden we onze eigen planning en die van collega aannemers ook op orde. Linksom of rechtsom proberen we altijd zo goed mogelijk aan een vertraging een mouw te passen. Zaak is om daarbij onnodig en extra transport te voorkomen.

Aanpassingen!

Komt nog bij dat een bericht over vertraging een prima kans geeft om te kijken of er wellicht nog andere, nog niet aanwezige zaken nodig zijn op de bouwplaats. In deze tijd van het jaar kun je dan bijvoorbeeld denken aan verlichting of verwarming. Ook hiervoor geldt: hoe eerder gemeld, hoe groter de zekerheid dat wij aan de vraag kunnen voldoen.

Meer weten?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!