Werk duurzaam, huur materieel

Wintertijd op de bouwplaats! Controleer de waterleiding!
Ga goed voorbereid de winter in
12 december 2022
Niet alleen bouwbedrijven maken gebruik van ons materieel
Ons materieel is ook voor niet-bouwbedrijven!
13 april 2023

Werk duurzaam, huur materieel

Het is een algemene trend: van bezit naar gebruik. Anders gezegd en vertaald naar onze branche: waar een bouwbedrijf er vroeger naar streefde om zoveel mogelijk materieel zelf te bezitten, is het nu veel slimmer om materieel te huren.

Waarom?

Materieel zelf aanschaffen lijkt goedkoper, maar eigenlijk gaat die vlieger alleen op als dit materieel voortdurend wordt gebruikt. Materieel dat niet of niet altijd wordt gebruikt, neemt opslagruimte in. Het moet schoongemaakt en onderhouden worden. Het vraagt om menskracht om dat te doen, mensen die je liever elders aan het werk ziet.

Huren biedt dan verschillende opties. Je blijft flexibel en zet materieel alleen in als je het nodig hebt. Zaken als bouwketen en hekken: hoeveel heb je nodig en wanneer? Moet je dan altijd zijn voorbereid op inzet bij je grootste klus? Dat betekent dat je op je eigen terrein dus altijd materieel hebt staan en laten we wel zijn: daar wordt het in de regel niet beter van. De inrichting van een bouwplaats is elke keer weer anders en is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zeker, je kunt investeren in materieel om al die factoren voor te blijven. Maar duurzaam is dat allerminst.

Huren is duurzaam

Huren is duurzaam: je huurt je materieel dat je nodig hebt en op het moment dat je het nodig hebt. Klaar? Dan breng je het terug naar BPi Bouwplaatsinrichters. Wij zorgen ervoor dat het materieel wordt gecontroleerd, schoongemaakt en onderhouden. Op deze manier wordt materieel beter ingezet dan als je het zelf koopt. Het komt voor dat je een bepaald materieel een jaar lang niet nodig hebt. Als je huurt is dat  geen enkel probleem: het neemt op je eigen bedrijf geen ruimte in en wordt niet verder afgeschreven zonder gebruik. En stilstand is achteruitgang. Duurzaam huren is daarom een prima oplossing en je blijft flexibel. Beschikbaarheid van het materieel? Ook dat is onze zorg en wees gerust: we blijven investeren in goed materieel én in het opleiden en trainen van onze mensen.

Meer weten?

Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!