Winter is coming!

Duurzaam omgaan met elektriciteit op de bouwplaats
6 oktober 2021
BPi wenst alle relaties fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar
Fijne kerstdagen en een goed 2022!
23 december 2021

Winter is coming!

Eind oktober gaat letterlijk en figuurlijk de wintertijd in. Het is dan ‘s avonds een uur vroeger donker en hoewel het ‘s morgens een uur eerder licht is, is dat voordeel binnen een paar weken verdwenen. Goede verlichting op de bouwplaats is dan zeker geen overbodige luxe. Reserveer tijdig de nodige bouwlampen en/of laat ons een inventarisering maken.

Vorstbeveiliging

Nachtvorst treedt soms al vroeg in het najaar op en kan venijnig zijn en de nodige schade veroorzaken. Vorstbeveiliging rondom alles wat met water te maken heeft, is dan al snel noodzakelijk. Vooral ook omdat vorstschade behoorlijk in de papieren kan lopen. Daar komt dan vertraging in de bouw zelf nog bij, plus kosten. Dus: hou pompen, waterleidingen, sanitaire ruimtes en riolen goed in de gaten. Aansluitingen die nu worden aangelegd, moeten hoogstwaarschijnlijk de winter door. Ook hier geldt dat we op de bouwplaats ter plekke een check kunnen doen om zo zeker te weten dat al het materiaal de winter door kan.

Warmtelint

Een warmtelint is een eenvoudige en efficiënte manier om waterleidingen te isoleren. Een warmtelint is een isolatiebuis die zich verwarmt met een elektrisch stroompje. Als de temperatuur onder de +5 graden Celsius zakt, slaat de thermostaat aan en wordt de waterleiding verwarmd. Vergeet trouwens de units niet! Sluit units bij voorkeur niet af van elektriciteit, zodat een elektrische kachel aan kan slaan. Zo’n kachel hoeft niet op de hoogste stand. De vorststand (sneeuwvlokje) is prima om bevriezing van bijvoorbeeld een boiler of sanitair te voorkomen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een wintercheck!